Teuvo Siniketo

Teuvo Siniketo lukeutui aikanaan Forssan tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin muusikoihin. Hän hankki alalle vankkaa ammattiosaamista ja –asennetta heti nuoresta pitäen. Teuvo Siniketo lähti jo 14-vuotiaana armeija soitto-oppilaaksi, jossa ominaisuudessa hän kuului Helsingin varuskuntasoittokunnan riveihin vuodesta 1946 vuoteen 1952.

Palattuaan soitto-oppilasvuosiensa jälkeen takaisin Forssaan, Teuvo Siniketo siivitti ammattimuusikon uraansa vauhtiin omaa nimeään kantavan tanssiorkesterin muodossa. Hän tuli seudullamme tutuksi myös monien muiden orkesterikokoonpanojen jäsenenä soittiminaan pääasiassa altto- ja tenorisaksofonit. Armeijan soitto-oppilasaikojen pääsoitin klarinettikaan ei jäänyt Teuvo Sinikedolta silti kokonaan unholaan.

Teuvo Sinikedon ansioihin liittyi niin ikään olennaisesti moninainen aktiivisuus Forssan musiikkielämän ja siinä samalla orkesteritoiminnan kehittämisessä. Merkittävä vaikutuksensa hänellä oli muun muassa Lounais-Hämeen musiikkiopiston sekä Forssan seudun muusikot ry:n perustamisessa.

Esimerkiksi vuonna 1974 ikuistetussa ryhmäkuvassa Teuvo Siniketo poseeraa kymmentä toimintavuottaan juhlivan musiikkiopiston yhtenä kymmenestä hallituksen jäsenestä.

Muusikonuransa rinnalla Teuvo Siniketo teki vuosikymmenten mittaisen työuran ravintola-alalla. Siinä roolissa hän tuli Forssassa tutuksi ennen muuta Hotelli Koskenniskan pitkäaikaisena vahtimestarina.

Kaiken muun ohella Teuvo Sinikedolla riitti intoa ja aikaa erilaisille luottamustehtäville. Niistä esimerkkeinä aktiivinen toiminta Forssan seudun muusikkojen yhdistyksessä sekä hotelli- ja ravintola-alan järjestöissä aina eläkepäiville siirtymiseensä asti niin pitkään kuin voimat sairastelulta sallivat.